Home - Texts - Galleries - Other media - Links- Contact

 

 

Telegram ur intet

 


(Den enkla leken "News from nowhere" – notiser som sammanställs med "utsökta as"-metodik; en person anger subjekt, en annan tidpunkt, en annan plats, en annan motivation o s v.)
Hunden och katten kontrade alltid, alltid med oförskämdheter vid Hornstull (tycks det åtminstone), för at ringa in minsta tvångsföreställning.


I den kommunala parken, precis innan djuren vaknade, tryckte förföljarens dåliga samvete ut. Att sjunka är att sprida.


Den förtrollade lösdrivaren sprang upp i vrede och förbannade sitt ursprung – någon skjuter äntligen i bouillabaisen – för att inte bli upptäckt ja.


På den av träden skuggade sidan, vände sig uven i tecknarens kärl raskt om och gick tillbaka i sorglig middagstimme. Leendets makt var obetvinglig.


Rasputin i farten, i knäppväst och syrtut, ett glas citronvatten där myrorna ännu lever, i kanotrummets spjälsäng – på det att de förbipasserandes leenden måtte förvridas till outgrundliga grimaser.


Imorgon bröt den blåögda tupphandlaren med steppskor upp asfalten i halsen, för att en viss otillfredsställelse med det allmänmänskliga hade infunnit sig.


22 april 1792, på ett ödsligt torg under markytan, misstänkte fiskaren sin granne för att rättrådigheten hade förhandlat med civilförsvaret.


Försent tillkännagjorde stadsbesöket uppfinnandet av "den rättvända spegeln" under kristallkronan längst in i hörnet vid bärnstensfågelns öga. Det gick inte att låta bli under så gynnsamma omständigheter.


Den elaka häxan från Oz, i ett desperat försök att skapa lite lugn och ro till frukosten i stadshuskällarens linneförråd, under tiden algerna...


I skymningen mellan januari och december belånades en välartad musiker bland dykande skarvar vid skånska sydkusten, för att ögat hela tiden sluter sig.

 

030607 CA, HB, MF, NN, EKO

 


 

Home - Texts - Galleries - Other media - Links- Contact